هاست لینوکس پرسرعت سی پنل

دامنه چیست ؟

دامنه همان نشانی یک سایت است که می‌تواند شامل حروف، عدد و علامت خط فاصله (-) باشد. هر سایت می‌تواند شامل یک دامنه باشد؛ مثلاً دامنۀ سایت وبنولوژی webnology.ir می‌باشد. البته امروزه همۀ سایت‌ها برای خود یک دامنۀ منحصر به فرد دارند که توسط یک سازمان بین المللی به ثبت می‌رسد و حقوق آن برای شخص دارندۀ آن محفوظ است. البته یک سایت هم می‌تواند بدون دامنه قابل دسترس باشد. مثلاً به وسیلۀ IP بتوان به آن دست یافت.

دامنه چیست

دامنه چیست ؟

اما از آنجایی که IP یک سایت می‌تواند بنا به دلایلی تعویض گردد و همچنین به خوبی نمی‌تواند به یاد سپرده شود، اینجاست که از یک سیستمی استفاده می‌شود که نشانی IP را تبدیل به دامنه و بالعکس کند. یعنی شما زمانی که webnology.ir را در نوار نشانی مرورگر خود وارد می‌کنید، این دامنه تبدیل به نشانی IP شده و سپس به دنبال رایانۀ میزبان می‌گردد. این کار را رایانه‌های خاصی انجام می‌دهند.

دامنه از معادل Domain گرفته شده. به دامنه، دومین یا دامین هم گفته می‌شود که بهترینِ آن اصطلاحِ دامنه است. چون هم مفهوم Domain را می‌رساند و هم می‌توان گفت یک کلمۀ فارسی است. در مباحث تخصصی مدیریت سرور، خواهید دید که دامنه مفاهیم مختلفی دارد. اما ما در اینجا به نشانیِ یکتا و مفهومی یک سایت دامنه می‌گوییم.

دامنه‌ها می‌توانند دارای پسوندهای مختلفی باشند. پسوندهای com، org، biz، net، co از معروف‌ترین دامنه‌های بین المللی محسوب می‌شوند. هر پسوند برای کاربردهای خاصی در نظر گرفته شده است. مثلاً دامنه‌های com شرکت‌های تجاری است که با توجه به اینکه بیشتر سایت‌های اینترنتی دارای این نوع دامنه هستند، دارای مقبولیت خاصی است. بدین صورت که حتی شاید گاهی اوقات دامنۀ وبلاگ‌های شخصی هم با این پسوند ثبت شوند!

اما به غیر از دامنه‌های بین المللی، ما دامنه‌های ملی هم داریم که هر کشور زیر نظر سازمان جهانی دامنه ICANN اقدام به ثبت و مدیریت چنین دامنه‌هایی می‌کند. مثلاً دامنه‌های ir مختص ایران هستند و شما می‌بینید که webnology.ir یک دامنۀ ملی ایرانی است.

دامنه‌ها کار به یاد سپاری نشانی‌های اینترنتی را بسیار ساده می‌کنند. فرض کنید به جای اینکه خواسته باشید نشانی یک سایت را حفظ کنید، می‌خواستید نشانی IP آن سایت را مثلاً ۴۵۹.۳۲۵.۱۲۰.۹۸۱ را به یاد می‌سپردید. در ثانی امکان تمایز بین نشانی‌های مختلف وجود نداشت.

هر شخصی حقوقی یا حقیقی می‌تواند اقدام به ثبت دامنه کند. شرکت‌ها و ثبت کننده‌های واسطی هستند که امکان ثبت دامنه را به همگان می‌دهند. برای ثبت دامنۀ ir باید در سایت nic.ir حساب کاربری داشته باشید تا بتوانید دامنه را به نام خودتان ثبت کنید. در غیر این صورت دامنه به اسم شما نخواهد بود و هر چند بتوانید از آن استفاده کنید، ولی صاحب امتیاز آن شخص دیگری خواهد بود. پس در ثبت دامنه به این موضوع دقت داشته باشید.

  1. سلام آیا برای خریدن دامنه باید حتما هاست خریداری کنیم؟
    آخر چه چیز هایی برای تبدیل وبلاگ به سایت لازم است دامنه هاست دیگر چه لازم است؟
    چه قدر باید هزینه کرد وبلاگ به سایت تبدیل شود ؟
    قیمت هاستی که برای تبدیل وبلاگ به سایت لازم است چه قدر است؟

    • دامنه و هاست رو می‌تونید جداگانه خرید کنید. اما اگر هیچ کدومش رو ندارید میشه با هم سفارش بدید که روی همدیگه تنظیم بشن که دیگه نیازی به تنظیمات اضافه نداشته باشه.
      برای تبدیل وبلاگ به سایت شما میتونید فقط هاست و دامنه رو خریداری کنید و نوشته های وبلاگ تون رو به سایت جدید منتقل کنید.
      هزینه اش رو هم یک هزینۀ دامنه ۵ هزار تومن و ۲۰ هزار تومن هم هاست که جمعاً شما سالیانه ۲۵ هزار تومان میخاید بپردازید. از طریق خدمات میزبانی webnolog.net سفارش بدید. بعد از سفارش و ثبت نام تیکت بزنید دوستان راهنمایی‌تون می کنند تا سایت تون رو برپا کنید.
      خوبیش اینه که دیگه از دست تنظیمات وبلاگ و محدودیت‌های اون راحت میشید. از صفحۀ اول وبنولوگ روی سفارش فضای میزبانی کلیک کنید و قیمت ها و مشخصات رو مطالعه کنید.
      موفق باشید.

دیدگاه تان را ارسال کنید.

لطفاً از درج نظرات خارج از موضوع این صفحه خودداری کنید!