هاست لینوکس پرسرعت سی پنل

۱۴ نرم افزار توسعه یا IDE برای برنامه نویسی PHP

اولین باری که تصمیم گرفتم تا از یک نرم افزار یکپارچهٔ توسعه و برنامه نویسی موسوم به IDE برای زبان PHP استفاده کنم، باور نمی‌کردم که بتوان به این راحتی کد زد! چون معمولاً برنامه‌نویس‌ها، کدهای خود را درون سندهای مختلف سازماندهی می‌کنند و این خود باعث می‌شود کار کمی سخت شود. مثلاً باید نام تمامی توابع، شئ‌ها، متغیرها و ثابت‌ها را به خاطر سپرد که این کار برای یک برنامهٔ بزرگ کاری غیرممکن است. از طرف دیگر حتی در تایپ کردن هم سرعت خیلی بالا خواهد رفت. چون از قابلیت کامل کردن خودکار دستورات هم می‌توان استفاده نمود. البته این چیزهایی که گفتم فقط بخشی از امکانات یک IDE برای برنامه نویسی بود و این امکانات هم ممکن است برای هر IDE کمی متفاوت باشد.

۱۴ نرم افزار توسعه یا IDE برای برنامه نویسی PHP

IDE سرنام عبارت Integrated Development Environment است که به معنای محیط توسعه یکپارچه است. راحتی کار توسعه و برنامه نویسی با یک IDE کمی من را قلقک داد تا حتی در رابطه با عدم پیشنهاد استفاده از IDE برای کسانی که تازه می‌خواهند برنامه نویسی را بیاموزند، تجدید نظر کنم! البته کاملاً در رابطه با این موضوع مطمئن نیستم. شاید همچنان باید به تازه کارها توصیه کرد که کار برنامه نویسی را بدون یک IDE پیشرفته پیش ببرند، تا مفاهیم اولیه برای‌شان جا بیافتد و تنبل نشوند.

به هر حال جدای از این مباحث، حداقل اگر اندکی با زبان برنامه نویسی مثلا PHP آشنا باشید، قطعاً کار شما با استفاده از یک IDE راحت‌تر هم خواهد شد. پس باید بگردید به دنبال یک نرم افزار توسعهٔ یکپارچه که تمامی نیازهای شما را برطرف کند. به همین دلیل حداقل برای ارائه یک راهنمایی کوچکی هم که شده، زمان گذاشتم و این مقاله را تهیه کردم که بتواند شما را در این راه هدایت کند.

۱- PHPStorm

از نظر خیلی‌ها PHPStorm بهترین IDE برای زبان PHP است که توسط شرکت JetBrains ارائه می‌شود. با فریم‌ورک‌هایی مثل Symfony و Zend و Yii و CakePHP و Laravel به خوبی هماهنگ است. حتی از سیستم‌های مدیریت محتوایی مثل WordPress وMagento و Drupal هم پشتیبانی می‌کند.

PHPStorm

کمتر پروژه‌ای هم هست که نیازی به کار روی front-end نداشته باشد. به همین دلیل این نرم افزار حتی برای نوشتن کدهای CSS و Javascript و Sass و HTML و CoffeeScript و TypeScript و Stylus و Less و … هم کمک کننده است، به همراه ابزارهای رفع ایراد و واحد آزمون. از دیگر مزایای آن هماهنگی با سیستم‌های مدیریت نسخه، پایگاه‌های دادهٔ مختلف مثل MySQL و ابزار توسعهٔ MySQL و Composer و ابزارهای خط فرمان و سمت کلاینت را می‌توان نام برد. در یک کلام PHPStorm یک محیط کامل برای نوشتن، اجرا و عیب‌یابی برنامه‌های PHP است.

۲- Eclipse PDT

نرم افزار Eclipse PDT جزء نرم افزارهای باز متن و رایگان برای توسعهٔ اسکریپت‌های PHP است. به علت رایگان بودن، هزینه‌ای برای خرید لایسنس به شما تحمیل نخواهد شد. هر چند که برای ما ایرانی‌ها تقریباً هر نرم افزاری رایگان است!! ویژگی‌های یک IDE مرسوم مثل رنگ بندی کدها، جابجایی بین کدها، قالب‌های کد، رفع ایراد PHP، اعتبارسنجی ترکیب کدها و … را دارد. البته برخی از کاربران این نرم افزار ادعا داشته‌اند که سرعت کار با آن کمی کند است و مشکلات این چنینی دارد. ولی در کل قابلیت‌های خوب Eclipse PDT می‌تواند نظر خیلی‌ها را به خود جلب کند.

Eclipse PDT

۳- NetBeans

وقتی در حال صحبت در رابطه با یک IDE هستیم و امکانات آن را بر می‌شماریم، به این معنا نیست که دیگر IDE ها آنها را ندارند. بلکه ممکن است مثلا امکان Debugging یا رفع ایراد درون تمامی این IDE ها وجود داشته باشد. NetBeans هم روی جاوا نوشته شده، قابلیت‌هایی مثل تولید کنندهٔ خودکار کدها، تکمیل هوشمند کدها، پشتیبانی از قالب‌های کدها، تعمیر سریع، جمع کردن کدها و انتخاب مربعی کدها است. از فریم ورک‌های معروف PHP از قبیل CakePHP و Laravel و Zend و Symfony2 و حتی وردپرس هم پشتیبانی می‌کند.

NetBeans

۴- Sublime Text 3

به ظاهر یک ویرایشگر کد ساده است! اما امکانات خیلی خوبی دارد. از جمله تکمیل خودکار کدها، پشتیبانی از بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی و کدنویسی، امکان تعریف یک پروژه و ساخت ساختار اسناد درون آن، سبک و کم حجم، پشتیبانی از ویندوز – مک – لینوکس، دارای افزونه‌های متعدد برای افزایش قابلیت‌های آن از امکانات Sublime Text است. همانطور که باید بدانید، بیشتر امکانات اضافی نرم افزار به واسطهٔ بسته‌های نرم افزاری و افزونه‌ها است که به آن افزوده می‌شود.

Sublime Text 3

۵- NuSphere

این هم یکی دیگر از نرم افزارهای کامل و جامع به عنوان IDE برای برنامه نویسی PHP است. از همهٔ ویژگی‌های مرسوم یک IDE پشتیبانی می‌کند و برای شما به عنوان یک برنامه نویس PHP قطعاً می‌تواند یک راه کار برای فرار از مشکلات برنامه نویسی PHP باشد.

NuSphere

۶- Zend Studio

Zend Studio در ردهٔ برترین نرم افزارهای تجاری IDE برای PHP قرار دارد و برای تمامی سیستم عامل‌ها نسخه‌ای دارد. با تمامی نسخه‌های PHP هم هماهنگ است. برای رفع ایراد مجهز به xDebug و Zend Debugger و Z-Ray می‌باشد. پشتیبانی از Docker و Git و با حمایت از کدنویسی PHP و JavaScript و CSS و HTML که آن را تبدیل به یک ابزار کامل کرده است. مهم‌ترین ویژگی پرقدرت Zend Studio پشتیبانی از توسعه برنامه های موبایل بر قلهٔ برنامه های کاربردی PHP و جنبهٔ سمت سرور آنها است.

Zend Studio

۷- Atom

این هم یکی دیگر از IDE های خوب و البته رایگانی است که به واسطهٔ توسعه دهندگانی که روی GitHub کار می‌کنند ساخته شده است. افزونه‌ها و بسته‌های زیادی هم برای افزایش قابلیت‌های آن وجود دارد که همین عامل مهم به محبوبیت آن برای امر کدنویسی افزوده است. اگر تا به حال به یک انتخاب قاطعی برای انتخاب یک IDE نرسیده‌اید می‌توانید Atom را امتحان کنید. روی هر سیستم عامل از جمله ویندوز و OSx و دیگر توزیع‌ها لینوکس هم قابل استفاده است.

Atom

Atom در اصل برای کدنویسی HTML, JavaScript, CSS آماده است. ولی برای تبدیل آن به یک PHP IDE حرفه‌ای که حتی از نرم افزارهای پولی هم بهتر است، باید از بسته‌هایی با عنوان php-cs-fixer و hyperclick-php و php-integrator-base و linter-php و atom-autocomplete-php استفاده کنید. با مراجعه به نشانی https://atom.io/packages خیلی راحت به هزاران بسته و افزونه Atom دسترسی خواهید داشت.

۸- Komodo

این نرم افزار هم یک IDE همه کار است. هر زبان برنامه نویسی و کدنویسی مورد نیاز فناوری‌های وب را پشتیبانی می‌کند. یعنی با نصب همین یکی نرم افزار، به تمامی نیازهای برنامه نویسی شما پاسخ داده خواهد شد. محیط تیره رنگ آن کار کردن با آن را راحت‌تر می‌کند. دارای نمای جداسازی شده و چندگانه، امکان تصحیح و کامل کردن خودکار کدها، و پشتیبانی از Git و دسترسی به اسناد راه دور (Remote) است. اگر توسعه دهنده وب باشید، قطعاً از Komodo IDE خوش‌تان خواهد آمد!

Komodo

۹- Aptana Studio

این نرم افزار توسط شرکت Aptana ساخته شده و در سال ۲۰۱۴ یکی از بهترین IDE های باز متن برای برنامه نویسی PHP بود. دانلود کردن آن راحت است و رایگان به تمامی امکانات آن می‌توانید دسترسی داشته باشید. Aptana Studio به عنوان یک نرم افزار مستقل برای ویندوز و لینوکس و مکینتاش قابل دانلود است. همچنین شامل تمامی امکانات متعارف یک نرم افزار برنامه نویسی مثل هشدار برای ایرادهای برنامه نویسی، پشتیبانی ازDOM و CSS، دارای بودن PHP Server و فرمت بندی عالی کدها می‌باشد.

Aptana Studio

به جهت دریافت این نرم افزار باید به سایت github.com مراجعه کنید و بسته به نوع سیستم عامل رایانهٔ خود یکی را انتخاب نمایید.

۱۰- Cloud 9

Cloud9 یک ابزار ضروری برای محدودهٔ وسیعی از زبان‌های برنامه نویسی از قبیل JavaScript و Python و بالاخره PHP است. ولی نیازی به نصب هیچ گونه نرم افزاری روی رایانهٔ شخصی خود برای اجرا کردن پروژه ندارید! چرا که Cloud9 در اصل یک نرم افزار ابری است که شما از محل کار و یا منزل خود می‌توانید به آن به واسطهٔ یک مرورگر دسترسی داشته باشید. پس خیلی راحت پروژه‌تان را می‌توانید با همکاران خود به اشتراک بگذارید و برای پروژهٔ خود برون سپاری را انجام دهید و هر گونه تغییر توسط اشخاص دیگر را رصد نمایید. برای استفاده فقط کافی است درون سرویس aws.amazon ثبت نام کنید. البته متاسفانه این سرویس به دلیل تحریم بودن ایران، با آی‌پی‌های ایران مشکل دارد! پس شاید گزینهٔ مناسبی برای مایی که مقیم ایران هستیم نباشد.

Cloud 9

۱۱- Codelobster

Codelobster IDE رویهٔ برنامه نویسی PHP را هم ساده کرده و هم جدید! مثل برخی از دیگر نرم افزارها نیازی به حفظ کردن نام تابع‌ها، نشانوندها، برچسب‌ها و متغیرها نیست. این برنامه همهٔ این امکانات را به همراه قابلیت تکمیل خودکار برای PHP و HTML و JavaScript و CSS مهیا کرده است. Debugger یا عیب یاب داخلی خود نرم افزار کار تایید کدهای برنامه‌تان را روی رایانهٔ شخصی خیلی راحت‌تر کرده است.

Codelobster

هماهنگی خیلی خوب با سیستم Magento هم یکی دیگر از ویژگی‌های خوب آن است. البته این بدان معنا نیست که با WordPress و Drupal و دیگر سامانه‌های مدیریت محتوا سازگار نیست! بلکه افزونه‌های اختیاری کار کردن با دیگر CMSها را هم راحت خواهد کرد. Codelobster یک نسخهٔ رایگان و یک نسخهٔ پولی با امکانات بیشتر دارد. افزونه‌های قابل استفاده در صفحهٔ دانلود آن هم موجود است.

۱۲- Brackets

یک نرم افزار توسعهٔ به روز و حرفه‌ای است که کار برنامه نویسی و طراحی را روی مرورگر ساده می‌کند. خیلی سبک است و احتمالا اگر به فناوری‌های تحت وب علاقه مند باشید، مخصوصاً Front End حتما از آن خوش‌تان خواهد آمد. راحت Brackets را به مرورگر خود متصل کنید که به صورت زنده نتیجهٔ کارتان را ببینید. دیگر به راحتی می‌توانید جابجا شدن بین سربرگ‌های مختلف را فراموش کنید! چون از هر کجایی از کد می‌توانید به CSS های هر قطعه همانطور که در تصویر زیر مشخص است دسترسی داشته باشید. همچنین از LESS و SCSS هم پشتیبانی می‌کند.

Brackets

۱۳- Dreamweaver

شاید نیازی به توضیح راجع به این محصول بسیار معروف شرکت Adobe نباشد! جزء اولین‌ها و حرفه‌ای ترین IDE برای کدنویسی و برنامه نویسی صفحات وب به زبان‌های گوناگون از جمله PHP است. از بسیاری از CMS ها و زبان‌ها پشتیبانی می‌کند. همزمان با کدنویسی سایت خود، قادرید نتیجه کار را در بخش پیش‌نمایش مشاهده کنید. حتی اگر در حال توسعهٔ یک قالب برای وردپرس خود هستید! پشتیبانی از CSS و JavaScript که در بیشتر پروژه‌ها از آنها حتماً استفاده خواهید کرد هم از قابلیت‌های بارز دریم ویور است.

Dreamweaver

۱۴- Notepad++

این نرم افزار هم جزء IDE های ساده است که البته امکانات کمی ندارد! از زبان‌های بسیار زیادی پشتیبانی می‌کند و امکاناتی مثل ذخیره سازی خودکار، جستجو و جایگزینی یک رشته با استفاده از جملات منظم، اجازهٔ استفاده از ماکروها و ویرایش همزمان، علامت گذاری خطوط کدها، حذف و جایگذاری فضاهای خالی، ساماندهی کدها با TAB و فاصله را پشتبانی می‌نماید. به دلیل سبک بودن بیش از حد، برای کارهای دم دستی خیلی مفید است.

Notepad++

جمع بندی

شاید این نرم افزارهای توسعه PHP که در اینجا خدمت شما معرفی شد، جزء بهترین انتخاب‌ها برای استفاده به جهت توسعهٔ یک برنامهٔ تحت وب PHP باشند. شما می‌تواند یکی یا حداقل چند تای آنها را انتخاب کرده و با نصب و استفاده از آنها روی رایانهٔ خود، ببینید که با کدامیک راحت‌تر هستید. قطعاً سلیقهٔ همهٔ ما یکی نیست و ممکن است اگر یک IDE برای من مناسب باشد، برای شما چندان جذاب نباشد که البته همین طور هم هست. پس با در نظر گرفتن سلیقه و نظر خود می‌توانید یکی از پیشنهادهای این مقاله را انتخاب کنید. امیدوارم که با یک IDE خوب از کدنویسی و برنامه نویسی لذت ببرید.

دیدگاه تان را ارسال کنید.

لطفاً از درج نظرات خارج از موضوع این صفحه خودداری کنید!