تا به حال شاید اصطلاح FTP را مکرراً شنیدهاید ولی در پی دانستن اطلاعات بیشتری در این رابطه هستید. FTP یک پروتکل یا قرارداد برای انتقال فایل در شبکه است. برای انتقال هر نوع داده باید با توجه به قراردادهای موجود از یک نوع از آنها استفاده کرد تا کارایی را که مد نظر ماست داشته باشد. پس شما با FTP میتوانید فایلهای مورد نظر خود را از یک رایانه به رایانه دیگر، در یک شبکه برپایه TCP، منتقل کنید. برای این کار هم میبایست از یک برنامه سمت مشتری بر روی رایانه خود استفاده کنید تا قادر به انجام این کار باشید.
FTP از حروف اول کلمات File Transfer Protocol تشکیل شده است و به عبارتی سرنام آن سه کلمه است، که به طور اختصار از اصطلاح FTP استفاده میشود. همانطور که از نام آن میتوان فهمید، از آن برای تبادل فایل بین حسابهای مختلف یک رایانه، بین یک حساب و یک رایانه شخصی و یا برای دسترسی آنلاین به بایگانی نرم افزارها در یک شبکه استفاده میشود.
کاربرد عملی و رایج از این پروتکل، یعنی FTP، بیشتر زمانی است که شما قصد انتقال یک فایل از رایانه خودتان به یک سرویس دهنده فضای میزبانی (Host) را دارید. در این زمان است که شما باید از این ابزار برای تبادل فایل استفاده کنید. مثلا شما چند فایل HTML ساختهاید و حالا قصد بارگذاری آن برای نمایش در وب را دارید. در اینجاست که باید پس از تهیه یک فضای مناسب، اقدام به بارگذاری یا آپلود (Upload) آن فایلها، به وسیله FTP روی هاست خود کنید. در اینجا هم باید از یک برنامه معمولاً گرافیکی هم استفاده کنید که این مورد یکی از راههای استفاده از اف تی پی است.
پس به عبارت ساده، FTP یک راه کار برای انتقال فایل و پوشه بین رایانههای مختلف در شبکه است. که یکی اصلیترین مصداق آن انتقال فایلهای سایت روی فضای میزبانی با استفاده از FTP است. برای این کار شما در پنل فضای میزبانی خود یک حساب FTP میسازید و پس از آن با یک نرم افزار نصب شده روی رایانۀ خودتان، و همچنین نام کاربری و رمز عبوری که در زمان ساخت حساب FTP تعیین کردید، وارد حساب خود میشوید و اقدام به انتقال و مدیریت فایلهای خود میکنید.
راه های استفاده از FTP
شما سه راه عمده برای استفاده از اف تی پی پیش رو دارید.
- روش اول استفاده از یک برنامه گرافیکی سمت مشتری است. این روش از مرسومترین طرق استفاده از FTP است. برای این کار اول باید بر روی رایانۀ خود، یک برنامه اف تی پی مانند FileZilla را نصب کنید و با دادن اطلاعات مورد نیاز برای اتصال، به سرور ftp متصل شوید و فایلها را انتقال دهید. همانطور که ذکر شد این روش یکی از رایجترین و سادهترین روش هاست که احتیاجی به دانستن اطلاعات فنی زیادی هم ندارد.
- استفاده از یک مرورگر هم یکی از شیوههای بهره برداری از FTP است. برای این کار شما مانند وارد کردن آدرس یک سایت، آدرس یک سرور اف تی پی را وارد میکنید (مانند /ftp://domain.com) و پس از دادن نام کاربری و رمز عبور، مرورگر برای شما فایلها و محتویات فضای مورد نظر شما را نشان میدهد. استفاده از این روش برای جست و جو در دایرکتوریهای بزرگ و برای خواندن فایلهای بازیابی بسیار ساده است. اما در مقایسه با یک برنامهی اختصاصی FTP از سرعت پایینتر و همچنین از قابلیت اعتماد کمتری برخوردار است.
- و آخرین روش هم استفاده از خط فرمان FTP است. بسیاری از سیستم عاملهای امروزی مانند ویندوز مکینتاش و لینوکس، از خط فرمان توکار سمت مشتری تشکیل شدند. یعنی شما میتوانید مثلاً از CMD (خط فرمان) خود ویندوز بدون نیاز به هیچ گونه ابزار اضافیای این کار را انجام دهید. ولی به دلیل نداشتن رابط کاربری کاربرپسند خیلی از افراد مخصوصاً تازه کارها ترجیح میدهند از روش اول یا دوم استفاده کنند که با گرافیک سرو کار دارند تا متن و خط فرمان.
امیدوارم تا الان فهمیده باشید که FTP چیست و چکار میتوان با آن انجام داد. با توضیحات بیشتر راجع به FTP با سایت وبنولوژی همراه باشید.
دست خوبتون درد نکنه، خدا حفظتون کنه (فقط کمی دقیقتر توضیح بدین) 😉
ممنون که راهنمایی کردید
خیلی ممنون از سایت خوبتون 😛
آپلود نمیشه رو وردپرس!
ممنون از کمکتون
من میخام سرور تراوین بسازم. اگه بلدین کمک کنید سایتمو راه بندازم.
مرسی ساده و مفید
هرکی بخونه میدونه ftp چیه
😉 😉
اینکه چه قدر فضا بزاریم براش
بستگی به سیاست کاری خودتون و همچنین، میزان حجم کل هاست شما داره. مثلاً شاید ۵۰ یا ۱۰۰ مگابایت کافی باشه.
وای من جیز زیادی دستکیرم نشد، یعنی نمیفهمم یا…. ❗
کم بود
🙄 ❓
من ک هیچ نفمیدم
کمکم کرد مرسی
CMD
از cmd با چه دستوری میشه استفاده کرد? یعنی چه دستوری وارد کنیم تا بتونیم فایل رو انتقال بدیم
از طریق خط فرمان ویندوز یا CMD باید از دستور ftp با ساختار زیر استفاده کنید:
ftp [-v] [-d] [-i] [-n] [-g] [-s:filename] [-a] [-w:windowsize] [computer]
عبارت “اتصال به سرور FTP توسط محیط خط فرمان” اگر توی گوگل جستجو کنید، نتایج خوبی از این دستور البته به زبان فارسی پیدا خواهید کرد.
وای خدا خیرت بده همین جوری لنگ و حیران تو وبسایتم مونده بودم اخه این فایل رو چیکار کنم 😆 😆 😆 😛
🙄 🙄 🙄
با سلام خدمت کارشناسان محترم و سایت بببببببسیار خوبه تون لطفا بگویید که چطور می توانم بنرهای تبلیغاتی ۱۰۰۰charge.com را جهت همکاری در فروش به سایت خودم منتقل کنم به تشکر فراوان در ضمن من زیاد وارد نیستم
سلام؛ باید مثل هر سایت همکاری در فروش دیگه، اول درون سایت ثبت نام کنید و اطلاعاتی که از شما میخاد رو وارد کنید. سپس وارد حساب خودتون بشید و از قسمت محصولات محصولی رو انتخاب کنید و یک لینک با عنوان بنر محصول یا توضیحات محصول یا چیزی تو این مایهها وجود داره که باید روش کلیک کنید. یا در همون صفحه بنرها رو به شما نشون میده، یا یک صفحۀ دیگه باز میشه و بنرها رو میتونید بردارید.
مرسی
بسیار پر توان باشید
مرسی
الان یعنی اگه کسی بخواد چیزی رو روی فضای وب اپلود کنه باید از برنامه های گفته شده استفاده کنه؟
و این به معنی اینه که تمام سایت هایی که فایل رو میشه توشون اپلود کرد و بجاش کد فایل رو گرفت فایل ما رو با رعایت FTP انجام میدن و بعد به ما کد میدن؟
ینی اگه من بخوام سایتی رو راه بندازم یا خودم باید با رعایت FTP کار کنم یا از سایت هایی که اپلود رایگان دارن و با FTP کار میکنن اینکارو بکنم؟
FTP یک روش برای آپلود و دریافت فایل و پوشه روی رایانه های مختلفه که به شبکه متصل هستند. می تونید ازش استفاده کنید و می تونید از روش های جایگزین بهره ببرید.
ممنونم
مختصر و جامع بود
سلام
برای اتصال سایتم به FileZilla باید یوزر پسورد هاست را داشته باشم ؟؟؟
سلام؛ بله یوزر و پسورد هاست هم میشه. یوزر و پسورد خودِ حساب FTP که ساختید هم میشه.
با سپاس وبا آرزوی تندرستی ، دیرزیوی وشادکامی ، دستتون درد نکنه لذت بردم از نظر خیر ، کمک بدیگران . شوربختانه چون دانش کامپیوتری من کم است از بعضی اصطلاعات شما خوب گیرا نشدم . من یک وبلاگ دارم با چندتای فایل که میخوام اون فابل ها را به اون اپلود کنم اگر فرصت کردید بم کمک کنید
با سپاس فراوان
با سلام. روی وبلاگ معمولاً نمی تونید فایل آپلود کنید! مگر اینکه تنها از آپلود عکس پشتیبانی کنه. در این صورت باید از سرویس های واسط آپلود فایل مثل پیکوفایل استفاده کنید. برای آموزش های جامع وبلاگ نویسی به سایت bloging.ir مراجعه نمایید. اونجا آموزش های تصویریش هست.
ممنون از توضیحات. چقدر ساده ولی کامل و با حوصله و تقسیم بندی موردی
سلام به تازگی با این خطا مواجه شدم
نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد
از ۲۰ گیگ فضا ، فقط ۵ گیگ استفاده کردم
تنظیمات wp-content روی ۷۵۵ بود
ولی نمیتونم تو وردپرس محصول اضافه کنم
به هاست تیکت بزنم یا راه دیگه ای هست؟
با تشکر
سلام. باید بیشتر بررسی بشه. اگه خودتون این بررسی رو انجام میدید که هیچ. در غیر این صورت به هاستینگ تیکت بزنید و بخاید که بررسی کنند.