هاست لینوکس پرسرعت سی پنل

الکسا چگونه کار می کند ؟

الکسا سیستمی است که سایت های مختلف اینترنتی را رتبه بندی می کند. برای انجام این رتبه بندی باید از مکانیزمی برای جمع آوری آمار سایت ها استفاده کند. علاوه بر آن باید از شاخصی برای انجام این دسته بندی هم استفاده کند که همان میزان بازدید سایت است. در ضمن روش رتبه دهی هم یک روش تقریباً محرمانه است که فقط خودِ الکسا می داند و دیگران فقط راجع به این روش رتبه دهی حدس هایی زده اند. این چیزهایی که تا اینجا گفته شد، مجموعاً طرز کار الکسا بود که در ادامه این مقاله بیشتر راجع به هر کدام از بخش های آن گفتگو خواهیم کرد.

الکسا چگونه کار می کند

الکسا چگونه کار می کند .

فلسفۀ وجودی سرویسی مثل الکسا این است که من و شما بتوانیم با استفاده از معیاری مثل الکسا سایت های مختلف را با هم مقایسه کنیم. الکسا بازدیدهای همه سایت های اینترنتی را رصد کرده و به هر سایت یک رتبه جهانی و یک رتبۀ کشوری می دهد. در این میان، خزنده های الکسا حتی دیگر اطلاعات مثل کلمات کلیدی که کاربران با آنها وارد سایت شدند، یا تعداد کل لینک هایی که به یک سایت داده شده است را هم جمع آوری می کنند.

الکسا برای اینکه بتواند آمار بازدید یک سایت را جمع آوری کند، نیاز است تا از یک روش استفاده کند. روشی که الکسا از آن استفاده می کند با نام نوار ابزار الکسا شناخته می شود. نوار ابزار الکسا روی مرورگر میلیون ها کاربر اینترنتی نصب شده است. حالا هر زمان از سایتی بازدید می کنند، اطلاعات بازدید آنها به سرورهای الکسا ارسال می شوند. این طور است که الکسا متوجه بازدید از یک سایت یا صفحه ای از آن می شود.

مزیت این روش این است که نیازی نیست روی تک تک سایت های اینترنتی برای جمع آوری داده های آنها کدی نصب گردد. اما یک عیب بزرگ هم وجود دارد و آن این است که؛ اگر کاربری نوار ابزار الکسا را روی مرورگر خودش نداشته باشد، بازدیدهای او از سایت های مختلف به حساب نخواهد آمد. پس در این جا نوار ابزار نقش اصلی را بازی می کند. البته برای مدیران سایت ها یک روش جایگزین به جای نوار ابزار وجود دارد و آن هم نصب کردن ابزارک الکسا روی سایت شان است. با این روش آمار مستقیم از خودِ سایت دریافت می شود به جای اینکه از مرورگر بازدید کننده جمع آوری گردد.

این بود از روش دریافت اطلاعات بازدیدهای هر سایت. اما کار به همین جا ختم نمی شود. زمانی که اطلاعات بازدیدهای سایت ها جمع آوری شد، باید پردازشی روی آنها انجام گیرد که البته خیلی هم پیچیده نیست. بیشتر باید روی بازدیدهای جعلی کار شود و حذف گردند. مثلاً به نظر می رسد که الکسا بازدید از صفحات پیشخوان سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس را به حساب نمی آورد. که خوب دلیلش هم واضح است. کسانی که وارد پیشخوان وردپرس یا دیگر CMS ها می شوند، مدیر یا نویسندگان سایت هستند و نباید تاثیری روی رتبۀ الکسای آن سایت داشته باشند. به هر حال این تصمیمی است که الکسا گرفته است.

بعد از پردازش نهایی و حذف کردن بازدیدهای جعلی و دروغین که ممکن است خودِ مدیر سایت برای دور زدن الکسا انجام داده باشد، حالا یک عدد کلی بابت رتبۀ جهانی و یک عدد دیگر هم برای رتبۀ کشوری به هر سایت اینترنتی داده می شود. رتبۀ جهانی جایگاه آن سایت در بین کل سایت های جهان است. اما رتبۀ کشوری جایگاه یک سایت در بین سایت های یک کشور است. که الکسا از آن جایی که بیشتر بازدیدهای یک سایت از چه کشوری انجام شده است، متوجه می شود که مخاطبان اصلی آن سایت از چه کشوری هستند.

همانطور که گفته شده، این تنها کاری نیست که الکسا انجام می دهد. الکسا اطلاعات دیگری را هم جمع آوری می کند و به ما نشان می‌دهد، که از مهم ترین آنها سرعت سایت و سایت های مشابه از نظر محتوایی و رتبه ای است. از طرف دیگر اینکه بیشتر مخاطبان سایت را چه سنی تشکیل می دهند و چه سطح تحصیلاتی دارند و یا از چه مکانی وارد سایت می شوند، هم دیگر اطلاعات هستند که گردآوری و نمایش داده می شوند.

پس با مطالعه این مقاله یاد گرفتید که الکسا چگونه کار می کند و از چه بخش هایی تشکیل شده است. با داشتن این دانش، حالا بهتر می توانید از این ابزار برای سایت خود و بهبود کیفیت آن استفاده کنید و کار بهینه کردن سایت را بهتر انجام دهید.

  1. به نظرم جدا از نصب تولبار روش جامعتری باشه برای جمع آوری دیتا. مگر در بین کاربران ایرانی چه تعداد سراغ دارید که ابزار الکسا را نصب کرده اند و اصن در داخل مرورگر موبایل چطوری رصد میکنه که بخش اعظم بازدید سایت ها امروزه از داخل موبایل و تبلت هست ! اگر در این مورد اطلاعاتی دارید بگید استفاده کنیم .مرسی مرسی

    • بله؛ به دلیل همین که الکسا روی مرورگر تمامی کاربران نصب نشده، زیاد معتبر نیست که خواسته باشیم فقط با همین یک معیار سنجش مون رو انجام بدیم.
      الکسا راه دیگه ای هم برای جمع آوری اطلاعات کاربرانش نداره. مگر اینکه مدیر سایت ابزارکش رو روی تمامی صفحات سایت فعال کرده باشه که باز این طوری آمار بازدید کنندگانش رو جمع آوری کنه و به الکسا بده.
      اینکه دستگاه کاربر هم چیه، از همون نوار ابزار دریافت میشه. به همراه اطلاعات دیگه.

دیدگاه تان را ارسال کنید.

لطفاً از درج نظرات خارج از موضوع این صفحه خودداری کنید!