هاست لینوکس پرسرعت سی پنل

وبلاگ چیست؟

وبلاگ محلی برای نوشتن تجربیات، رویدادها، نگفته های زندگی، علوم و انتقال اطلاعات بین دیگران و خود است. وبلاگ مانند یک سایت است، با این تفاوت که با کاربر خود بیشتر در تعامل است. فرض کنید که شما یک وبلاگ دارید و با ارسال مباحثی به آن با دیگران به گفتگو می نشینید، نظر آنها را دریافت می کنید، حتی بحث می‌کنید و به یک نتیجه خوب برای هر کدام از طرفین می‌رسید. پس می‌توان برای سوال وبلاگ چیست، این گونه جواب داد؛ وبلاگ نوعی محیط برای یک نوع رفتار اجتماعی مجازی می‌باشد.

دنیای مجازی همانطور که از نام آن بر می‌آید، برای خود جهانی است، که از قوانین خاص خود تبعیت می کند. امروزه این جهان نقش بسیار عظیمی در زندگی روزمره ما بازی می  کند. یکی از این نقش ها انتقال تجربیات و مطالب است که در جای خود بسیار اهمیت دارد. امروزه یک قسمت از این کار را بر عهده وبلاگ می گذارند، که حتی به یک امر ضروری مبدل گردیده است.

خوب تا اینجای کار با یک مفهوم کلی از وبلاگ آشنا شدید. ولی بگذارید بیشتر توضیح دهیم. فرض کنید که شخصی اطلاعاتی دارد که مایل به ارائه آن در فضای مجازی است. در اینجا اولین حالتی که به ذهن می رسد این است که برای خود سایتی دست و پا کند و آنها را در آن مکان قرار دهد. ولی فرآیند ساخت خود سایت یک فرآیند تقریباً وقت گیری است. در اینجا است که مفهوم وبلاگ خود را نشان می دهد. شما در وبلاگ به هیچ مورد دیگر به غیر از مطالب و اطلاعاتتان فکر نمی کنید. این شما نیستید که از نظر فنی به مسائل نگاه میکنید. شما فقط باید بروی نوع و مقدار محتوا تمرکز کنید. البته در مورد ساخت وبلاگ در سرویس های وبلاگ دهی.

تا اینجا مطالبی که گفته شد از ویژگی های وبلاگ بود. ولی تمام آنها نبود. یکی از مهمترین ویژگی های وبلاگ که آن را تبدیل به وبلاگ می کند، به روز بودن آن طی دوره‌های زمانی کوتاه مدت است. یعنی وبلاگ سایتی است که در آن مطالب زود به زود بروز و به اصطلاح Update می شود. در اینجا است که وقتی گفته می شود وبلاگ ارزش چندانی دارد، به این معنی است که مطالب آن تازه و جدید است و یا شما حداقل جدید را از قدیم تشخیص می‌دهید.

معرفی وبلاگ weblog

از این رو نبود نکات فنی نزد همه و احساس نیاز داشتن وبلاگ برای همه، عده ای به این فکر افتادند که فضایی را به رایگان و بعضاً در قبال دریافت اندکی مبلغ به نویسنده مطالب وبلاگ اختصاص دهند، تا از این راه هر کسی بتواند به ارائه افکار و عقاید خود بپردازد. پس اولین سیستم وبلاگ دهی در سال ۱۹۹۹ با نام Pitas کار خود را آغاز کرد. این سامانه که به رایگان فضایی را به کاربران خود اختصاص می‌داد، کاربر می‌توانست به صورت ساده دست نوشته‌های خود را انتشار دهد.

ولی در ایران تاریخچه وبلاگ، به ۱۰ سال پیش یعنی سال ۱۳۸۰ بر می‌گردد. که در این سال اولین وبلاگ فارسی در سامانه وبلاگ دهی بلاگر شروع به کار کرد. که پس از آن تا به حال، سامانه‌های وبلاگ دهی فراوانی راه اندازی شده‌اند که شاید برای ما معروفترین آنها بلاگفا، پرشین بلاگ، میهن بلاگ و … باشد. ولی تعداد بسیاری دیگر از این سامانه‌ها هم اکنون در حال خدمات‌دهی هستند که شما می‌توانید آنها را هم امتحان کنید.

شاید با خود فکر کنید که آیا وبلاگ محلی فقط برای نوشتن است؟ نه این طور نیست. شما هر آنچه را که در وب به عنوان مثال صوت، ویدئو، عکس و …، پیدا می‌کنید را می‌توانید در وبلاگتان قرار دهید و از این لحاظ دست شما بسیار باز است. که برای وارد کردن آنها به وبلاگ مراحل خاصی نیاز است.

سوال دیگری که شاید برای خیلی‌ها پیش آمده باشد این است که آیا وبلاگ رایگان است؟ همانطور که گفته شد بسیاری از وبلاگ‌ها رایگان هستند. ولی برخی از این سیستم ها هستند که با ارائه خدمات بیشتر، مبلغی را از کاربر خود می گیرند. به عنوان مثال شما در بیشتر سرویس های ایرانی می‌بینید که اقدام به نمایش تبلیغ در وبلاگ می‌کنند. در بعضی از این سامانه‌ها با دریافت مبلغی از نمایش تبلیغات صرف نظر می‌گردد. ولی در کل راه اندازی وبلاگ رایگان است و شما می توانید از همین حالا شروع کنید و به ارائه مطالب خود در محیط مجازی بپردازید.

البته بنابر تعریف وبلاگ که به پایگاهی گفته می‌شود که تقریباً زود به زود بروز می شود، وبلاگ هایی وجود دارند که دارای دامنه اختصاصی و سامانه مدیریت محتوای اختصاصی و غیر اختصاصی هستند که ساخت این چنین وبلاگ هایی طبیعتاً همراه با هزینه است.

اگر با خواندن این مطالب ذوق و شوق ایجاد یک وبلاگ در شما بوجود آمد، پس با مقالاتی دیگر، حتما با ما همراه باشید.

  1. سلام ببخشید در بلاگفا و پرشین بلاگ در هنگام نوشتن مطالب کلمه ای به نام htmlوجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد و مثلا جعبه دانلود در مطالب قرار داد ولی در بلاگ اسکای این htmlنیست من چگونه باید در هر مطلبی که میخوام جعبه قرار بدم؟

    • توی بلاگ اسکای هم هست. ابزار به این شکل <> وجود داره که روش کلیک کنید کدهای نوشته ظاهر میشه.
      سوالات وبلاگی خودتون رو توی این سایت نپرسید!

دیدگاه تان را ارسال کنید.

لطفاً از درج نظرات خارج از موضوع این صفحه خودداری کنید!