هاست لینوکس پرسرعت سی پنل

تنظیم FQDN سرور لینوکس

حال که با چیستیِ FQDN آشنا شدید و الان آماده‌اید به مرحلۀ بعدی گام بگذارید، نوبت به تنظیم نام دامنۀ جامع الشرایط یا همان FQDN می‌رسد. برای این کار پرونده‌ای به نام hosts در مسیر /etc وجود دارد که باید آن را ویرایش کنید و خطی که به شما گفته می‌شود را همراه با اصلاحات بدان اضافه نمایید.

تنظیم FQDN سرور لینوکس

تنظیم FQDN سرور لینوکس

با فرض اینکه الان شما دقیقاً می‌دانید FQDN چیست به سراغ تنظیم FQDN سرور لینوکس خواهیم رفت. برای اینکه بدانید همینک FQDN کلی سرور شما چیست، می‌بایست از دستور زیر استفاده کنید:

hostname -f

در مواردی که هنوز نام دامنۀ جامع الشرایط را تعیین نکرده باشید، یا حتی اشتباه این کار را انجام داده باشید، خروجی این دستور خطایی خواهد بود که باید آن را برطرف نمایید. برای این منظور شما باید پروندۀ hosts را که در مسیر etc هست، ویرایش نمایید. اگر ویرایشگر nano را نصب کرده باشید، می‌بایست دستور زیر را بزنید تا این پرونده باز شود.

nano /etc/hosts

پروندۀ hosts یک فایل آشنا است. حتی سیستم عامل ویندوز هم یکی از این فایل‌ها دارد. این پرونده کار اختصاص یک دامنۀ اینترنتی به IP یا بالعکس را انجام می‌دهد؛ البته فقط برای خود ماشین ما. که ما این کار را برای اختصاص IP سرور خود به FQDN می‌خواهیم انجام دهیم. چیزی که شما در نرم افزار nano می‌بینید، تقریباً به این صورت است:

۱۲۷.۰.۰.۱ localhost.localdomain localhost
۱۲۷.۰.۱.۱ hostname.yourdomain.tld hostname
YourIP hostname.yourdomain.tld hostname

خط سوم وجود ندارد که شما باید آن را اضافه کنید. البته به جای مقادیر متغیر در بالا، باید مقادیر خاص سرور خود را وارد کنید.

  • YourIP : آی پی سرور خود را وارد کنید.
  • hostname : نام میزبانی که در مرحلۀ قبلی تعیین کردید را وارد کنید.
  • yourdomain.tld : که همان نام دامنۀ اصلی سرور شماست. اگر تا الان دامنه‌ای را متصل نکردید، مشکلی نیست؛ آن را اینجا وارد کنید. tld همان ir یا com یا پسوند دامنه است.

با دستور Ctrl+X و سپس Y و Enter پروندۀ hosts را بسته و سرور را یک بار راه اندازی مجدد کنید (با استفاده از دستور reboot). اگر با حسابی به غیر از حساب ریشه وارد سرور شدید، دستور reboot خطا خواهد داد که باید با sudo دستور را وارد کنید. سپس اگر رمزی چیزی خواست وارد نمایید.

sudo reboot

پس از بالا آمدن سرور، که طبیعتاً دسترسی شما به سرویس SSH قطع خواهد شد، باید دوباره وارد سرور شده و از دستور hostname -f استفاده کنید تا نتیجۀ تنظیم FQDN را روی سرور لینوکس شاهد باشید. در آموزش بعدی سعی می‌کنم راجع به ویرایشگرهای متنی لینوکس که شاید اندکی نامانوس باشند، توضیح خواهم داد. چرا که بیشتر پیکربندی‌های سرور لینوکس مربوط به ویرایش پرونده‌های متنیِ ساده است که این کار را باید با استفاده از نرم افزارهایی مثل vi، nano یا vim انجام دهید. نگران نباشید، کار کردن با آنها تقریباً شبیه به notepad ویندوز است.

دیدگاه تان را ارسال کنید.

لطفاً از درج نظرات خارج از موضوع این صفحه خودداری کنید!