دایرکت ادمین (DirectAdmin) نام یکی از محبوبترین کنترل پنلهایی است که تنها روی سرورهای لینوکس نصب میشود و به علت امکانات خوبی که دارد، قیمت مناسبی که دارد، همچنین عدم تحریم ایرانیها، روی خیلی از سرورهای وب نصب میشود. اگر شما هم قصد واگذاری هاست با استفاده از راهاندازی هاستینگ را دارید و یا قصد میزبانی اپلیکیشنها و سایتهای شخصی و شرکتی خودتان را دارید، باید یک کنترل پنلی مثل دایرکت ادمین نصب کنید که در ادامه این مقاله به آموزش روشهای نصب کنترل پنل دایرکت ادمین خواهیم پرداخت.
تدارک پیش نیازهای نصب DirectAdmin
این کنترل پنل را میتوانید هم روی سرور اختصاصی و هم روی سرور مجازی نصب نمایید. بیشتر مدیران قصد دارند روی سرور مجازی این کار را انجام دهند. پس قبل از خرید سرور مجازی سعی کنید از کیفیت و کمیت سخت افزارها و نرم افزارهای آن مطمئن شوید که دایرکت ادمین به خوبی کار خودش را انجام دهد.
دایرکت ادمین فقط روی سرورهای لینوکس نصب می شود. البته گسترهٔ توزیعهای لینوکسی که دایرکت ادمین از آنها پشتیبانی میکند بسیار زیاد است. پس بدون نگرانی، توزیع محبوب خود از قبیل CentOS یا Ubuntu را میتوانید روی سرور خود نصب کرده و سپس روی آن DirectAdmin را نصب نمایید. در ادامه جدول توزیعها را مشاهده مینمایید.
CloudLinux | 6.x ۶۴-bit, ۷.x ۶۴-bit, ۸.x ۶۴-bit |
AlmaLinux / RHEL / CentOS | 7.x 64-bit, ۸.x ۶۴-bit |
Debian | 8.x ۶۴-bit, ۹.x ۶۴-bit, ۱۰.x ۶۴-bit, ۱۱.x ۶۴-bit ALPHA |
Ubuntu | 16.04 ۶۴-bit, ۱۸.۰۴ ۶۴-bit, ۲۰.۰۴ ۶۴-bit |
FreeBSD | 11.x ۶۴-bit, ۱۲.x ۶۴-bit |
برای نصب لازم است پیش نیازهای دیگری را هم روی سرور مجازی یا اختصاصی خود تهیه کنید که برای کسب اطلاعات بیشتر همیشه بهتر است به سایت اصلی دایرکت ادمین بخش System Requirements آن مراجعه نمایید.
سرور شما حتماً باید دسترسی به شبکه داشته باشد. بهترین کار برای بررسی این موضوع ping گرفتن از یک سایت مثل google.com از طریق خط فرمان است.
نصب DirectAdmin با لایسنس اورجینال
در این مرحله باید مطمئن شوید که لایسنسی که تهیه کردید معتبر است. چون بدون لایسنس معتبر، شما قادر به نصب دایرکت ادمین نیستید؛ یعنی از همان ابتدا برای نصب دایرکت ادمین، اطلاعات لایسنس مورد نیاز است.
استفاده از روش اسکریپت نصاب خودکار بهترین روش است. پس با دسترسی root وارد SSH یا خط فرمان سرور شوید و دستور زیر را اجرا نمایید:
bash <(curl -Ss https://www.directadmin.com/setup.sh || wget -O - https://www.directadmin.com/setup.sh) auto
در این روش هر آنچه که شما نیاز دارید روی سرورتان نصب میشود. از جمله دیوار آتش CSF. البته امکان حذف مقدار auto از دستور بالا که در انتهای آن قرار گرفته است وجود دارد. با این کار نصب به صورت خودکار نخواهد بود و شما امکان سفارشی سازی نصب بیشتر اجزاء کنترل پنل، از جمله وبسرور و PHP را خواهید داشت.
نصب DirectAdmin با لایسنس اشتراکی
اگر قصد استفاده از لایسنس اشتراکی (ارزان قیمت) را داشته باشید، باید از طریق صفحهٔ سفارش لایسنس اشتراکی خرید خود را انجام دهید. پس از فعال شدن لایسنس برای شما، دستوراتی به شما داده خواهد شد که با اجرای آنها روی سرور، ابتدا سیستم لایسنس روی سرور نصب میشود. سپس نصب خود دایرکت ادمین به صورت خودکار شروع میشود. در این روش نصب بسیار راحت و ساده پایان میپذیرد. پس از آن هم میتوانید وارد پنل دایرکت ادمین شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به لایسنسهای اشتراکی، حتماً دیگر مقالات وبنولوژی را مطالعه نمایید.
ورود به پنل DirectAdmin
پس از نصب موفقیت آمیز دایرکت ادمین، که بسته به قدرت سرور شما ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت به طول بیانجامد، با مرورگر خود با استفاده از پورت ۲۲۲۲ قادرید به عنوان مدیر کل سرور، وارد دایرکت ادمین شوید. به جای server.ip.address باید آیپی سرورتان را وارد نمایید.
http://server.ip.address:2222
اگر پورت ۲۲۲۲ روی سرور باز باشد، باید صفحهٔ ورود را ببینید که با نام کاربری admin و رمز عبوری که در انتهای مراحل نصب دایرکت ادمین به شما داده میشود، میتوانید وارد بخش مدیریت شوید. اگر رمز عبور admin را ندارید، از طریق خط فرمان با دستور passwd رمز عبور این کاربر را میتوانید تغییر دهید.
تا اینجا اگر از نصب دایرکت ادمین روی سرور خود لذت بردید، بد نیست دیگر آموزشهای وبنولوژی را هم دنبال کنید تا تسلط بیشتری از کار با این کنترل پنل را کسب نمایید.
۰ دیدگاه