VPS سرنام عبارت Virtual Private Server سرور اختصاصی مجازی است. از آنجایی که برای هر کسی صرف نمیکند تا برای داشتن یک سرور مخصوص به خود با پیکربندی سفارشی، یک سرور اختصاصی تهیه کند، مدیران سرورها با استفاده از فناوریهای مجازی سازی اقدام به تقسیم یک سرور اختصاصی به چند سرور مجازی میکنند. به هر کدام از این سرورهای مجازی یک VPS گفته میشود.
VPSها دارای محیط کاملاً متمایزی از همدیگر هستند و کاربران VPS میتوانند بسته به نیاز خود، سیستم عامل و بستههای نرم افزاری خاص خود را نصب کنند و آنها را پیکربندی نمایند. به همین دلایل است که مدیران سایتها از VPS استقبال میکنند و پس از اینکه سایتشان به یک بازدید قابل قبولی رسید که در این صورت هاست اشتراکی دیگر پاسخگوی نیاز آنها نبود، رو به سوی VPS میآورند.
VPS قیمت به مراتب کمتری نسبت به سرور اختصاصی دارد و از طرف دیگر مدیریت آن تقریباً شبیه به سرور اختصاصی است. پس مزایای سرور اختصاصی را دارد، در حالی که قیمت آن را ندارد و ارزانتر از سرور اختصاصی است.
پس گفتیم VPS برای میزبانی سایتهایی که به بازدید بالایی دست یافتند خوب است. اما باید به این نکته هم اشاره کنم که VPS معمولاً به صورت خام تحویل مشتری میشود. یعنی اگر شما قصد خرید VPS داشته باشید، باید به فکر پیکربندی و نصب نرم افزار و تنظیمات آن هم باشید. یا حداقل باید پول بیشتری بدهید و یک کنترل پنل روی آن نصب نمایید. در این صورت است که میتوانید سایت خود را روی آن سرور مجازی بارگذاری کنید.
به همین منظور دسترسی شما به سرور، دسترسی ریشه (کاربر مدیر کل) است. هر کاری که فکرش را بکنید میتوانید انجام دهید. از تغییر سیستم عامل و تنظیمات سخت افزارهای آن گرفته تا تغییرات جزئی و کلی سیستم و نرم افزارهای آن.
با این حساب، اگر قصد خرید و مدیریت سرور خود را دارید، با مقالات آموزشی دیگر ما همراه باشید. در آموزشهای قدم به قدم شما با تمامی اجزاء سرور آشنا خواهید شد.
۰ دیدگاه